Yhteydenottopyyntö lähetetty onnistuneesti!

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ
  Liitä tiedosto

  Käyttöehdot

  Nämä ovat yleiset ehdot, joilla tarjoamme kaikki palvelumme. Käyttäessäsi palvelujamme hyväksyt noudattavasi näitä ehtoja.

  Stadin Mittakaluste tarjoaa monenlaisia palveluita, joista osalle on olemassa erityisehdot. Jos näin on, Stadin Mittakalusteen kanssasi tekemä sopimus kyseisestä palvelusta perustuu näihin ehtoihin, täydennettynä mahdollisilla palvelukohtaisilla ehdoilla. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa palvelukohtaiset ehdot ovat etusijalla.

  Käsittelemme henkilötietoja yksityisyydensuojakäytäntömme mukaisesti. Tämän sopimuksen osana suostut siihen. Sinun tulisi lukea käytäntö huolellisesti, erityisesti jos sinulla on huolia yksityisyydestäsi.

  Varoitus: ellei meillä ole kanssasi sovittua tiettyä palvelutasoa, emme anna mitään lupauksia palvelujemme laadusta tai olemassaolosta. Lue alla olevat kohdat ja yleinen vastuuvapauslauseke huolellisesti.

  Kaikki web-palvelujemme käyttö on riippuvainen web-käyttäjien ehdoista. Mikäli olet rekisteröitynyt tilin kanssamme, sovelletaan lisäehtoja. Mikäli olet sopinut maksavasi meille palvelusta, tutustu lisäehtoihin maksullisia palveluja varten. Lopussa on joitakin yleisiä ehtoja ja määritelmiä.

  Web-palvelujen käyttöehdot

  Web-palvelut sisältävät rajapintamme (API) sekä kaikki verkkosivustomme.

  Vastuuvapauslauseke

  Vaikka olemmekin ylpeitä tarjoamistamme ilmaisista ja pyrimme tekemään niistä luotettavia ja hyödyllisiä, emme anna niistä mitään lupauksia. Kaikki web-palvelut epäilemättä toimivat joskus huonosti. Muokkaamme ja muutamme palveluitamme ajoittain, joten jotkin toiminnallisuudet, jotka aiemmin toimivat, saattavat lakata toimimasta. Voimme myös lopettaa minkä tahansa palvelun tarjoamisen tilapäisesti tai pysyvästi tai estää kenen tahansa pääsyn palveluihimme mistä tahansa syystä.

  Jos tarvitset tietyn palvelutason takuun, ota yhteyttä meihin keskustellaksesi, voisimmeko tarjota kaupallisen version jostakin palvelustamme (jos sellaista ei jo ole saatavilla).

  Emme ole lakitoimisto, eikä mikään toimintamme ole tarkoitettu lakineuvoksi. Erityisesti:

  Kannustamme avoimen datan yleisiin lisensseihin, mutta emme voi taata, että ne toimivat odotetulla tavalla tai että niitä pitäisi käyttää johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Epävarmuuden vallitessa sinun tulisi hankkia omaa oikeudellista neuvontaa.

  Toimitamamme Public Domain Works -projektin mukana toimitettu rajapinta ei ole taattu antamaan vastausta 100%:n varmuudella. Tekijänoikeuslaki on monimutkaista, ja saattaa olla hämäriä tapauksia, jotka eivät käsittele oikein. Se on tarkoitettu lähtökohdaksi, ei jumalan sanaksi.

  Mitä hyväksyt

  Hyväksyt olemaan käyttämättä verkkosivustoamme seuraavilla tavoilla:

  • Mitään laitonta joko sinun maassasi tai meidän maassamme.
  • Aiheuttaa häiriötä muiden palvelujemme käyttäjille.
  • Häiritä palveluidemme normaalia toimintaa.
  • Yrittää käyttää järjestelmiämme muilla tavoilla kuin mitä me mainostamme, erityisesti käyttää web-kerääjää, joka ei kunnioita robottien estopolitiikkaa.

  Muut verkkosivustot

  Jotkin toimintamme suoritetaan kolmansien osapuolien tarjoamilla verkkoplattformilla. Esimerkiksi AnnotateIt-lähdekoodi on isännöity Githubissa. Jos käytät mitä tahansa palvelua, jossa näin on, sinun tulee noudattaa kyseisen kolmannen osapuolen palvelun ehtoja.

  Tilit

  Jotkin palvelumme vaativat tilin luomista palvelun tietynlaiseen käyttöön tai mihin tahansa käyttöön. Kaikki tilit ovat sitoumuksia koskevien sääntöjen alaisia.

  Sinun on oltava vähintään 13-vuotias ja oltava ihminen.

  Jos pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietoja, sinun on vastattava totuudenmukaisesti (katso yksityisyydensuojakäytäntömme, mitä teemme näillä tiedoilla). Sinun on annettava meille voimassa oleva sähköpostiosoite.

  Olet vastuussa tilisi turvallisuudesta ja siitä, että kaikki tilin yhteystiedot ovat ajan tasalla. Jos meidän on otettava sinuun yhteyttä, mutta emme pysty siihen esimerkiksi siksi, että sähköpostiosoitteesi ei ole enää voimassa, niin tästä aiheutuvat seuraukset ovat sinun vastuullasi.

  Et saa antaa kenenkään muun käyttää tiliäsi. Jos sinuun kohdistetaan painostusta niin tehdäksesi – esimerkiksi jos työnantajasi vaatii käyttäjänimesi ja salasanasi – ilmoita heille, että heidän yrityksensä kiertää sopimuksesi meidän kanssamme tarkoittaa sitä, että heillä ei ole lupaa käyttää mitään palveluistamme. Voimme ryhtyä toimiin, mukaan lukien rikosoikeudelliset toimenpiteet, jos he käyttävät palveluitamme tilillä, jonka ovat saaneet tällä tavalla.

  Sinun on ilmoitettava meille mahdollisimman pian, kun havaitset tilisi luvattoman käytön.

  Ellei tiliä liity maksulliseen palveluun, voimme keskeyttää tai lopettaa sen milloin tahansa. Samoin voit sulkea tilisi milloin tahansa.

  Yhteisön jäsenet

  Rekisteröitymällä yhteisön jäseneksi tunnustat yhteytesi meihin. Olet alainen mahdollisille yhteisön jäsenille asetetuille säännöille, joita saatamme julkaista, ja voimme lähettää sinulle sähköpostiviestejä, joita pidämme jäsenille sopivina, esimerkiksi kysyäksemme mielipidettäsi jostakin tärkeästä asiasta.

  Yhteisön jäsenyys ei ole muodollisen yrityksen jäsenyyden kaltaista jäsenyyttä.

  Sisältö ja immateriaalioikeudet

  Mitä teemme sisällölläsi

  Jos tuotat sisältöä mihin tahansa palveluihimme, esimerkiksi kommentoimalla blogia tai lataamalla tietoja, yleisperiaatteena suostut lisensioimaan tuon sisällön meille samalla lisenssillä, joka on voimassa kyseiselle palvelulle tai verkkosivustolle.

  Esimerkiksi: mitä tahansa kommenttia teet blogiin, joka on lisensoitu CC-BY-lisenssillä, lisensoidaan meille samalla lisenssillä.

  Ainoa poikkeus tähän käytäntöön on, jos meidän tarjoamamme palvelu mahdollistaa nimenomaisesti erilaisen lisenssin, esimerkiksi yksityinen CKAN-instanssi sisältäisi tietosi millä tahansa lisenssillä – mukaan lukien ilman lisenssiä – jonka valitset.

  Meidän sisältömme

  Ellei toisin mainita, kaikki palvelumme tarjotaan avoimen sisällön tai datan lisenssien alaisena, ja sinun tulisi viitata kyseisen lisenssin ehtoihin saadaksesi selville, mitä olet oikeutettu tekemään. Osa sisällöstämme kuuluu kolmansille osapuolille. Useimmat kolmansien osapuolten tiedot ovat avoimen lisenssin alaisia, mutta emme voi taata sitä. Sinun tulisi kääntyä kolmannen osapuolen puoleen, jos olet epävarma.

  Omistajuus ei muutu

  Yleisperiaatteena tämä sopimus ei muuta kummankaan osapuolen omistamaa immateriaalioikeutta. Kun sisältöäsi käytetään meidän toimestamme tai päinvastoin, sekä sinä että me tekisimme sen lisenssin alaisena (katso yllä).

  Maksulliset palvelut

  Kaikki maksu, johon olet suostunut meille maksamaan, on alainen sovellettavalle verolle tai vastaavalle taloudelliselle rasitukselle. Olet vastuussa maksamaan kaikki tällaisesta rasituksesta aiheutuvat ylimääräiset summat. Esimerkiksi monet palveluistamme ovat arvonlisäveron alaisia, jonka sinun on maksettava meille.

  Jos olet sopinut maksavasi summan säännöllisin väliajoin (“maksujaksot”), niin:

  • Lopetamme palvelun vain antamalla ilmoituksen, joka on vähintään yhden maksujakson mittainen;
  • Voimme korottaa palvelun hintaa antamalla sinulle vähintään yhden maksujakson mittaisen ilmoituksen uudesta hinnasta.

  Voit lopettaa maksullisen palvelun milloin tahansa ilmoittamalla meille siitä. Mitään jo meille maksamaasi summaa ei palauteta, mutta jatkamme palvelun toimittamista – ellet pyydä toisin – seuraavaan maksupäivään asti.

  Voimme keskeyttää maksullisen palvelun, jos uskomme perustellusti:

  • On tarpeen tehdä niin estääksemme lainvastaista toimintaa;
  • Olet vakavasti rikkonut tätä sopimusta siten, että on perusteltua keskeyttää palvelu rikkomuksen estämiseksi.
  • Et ole maksanut meille mitään sinulle kuuluvaa summaa.

  Jos keskeytämme palvelun minkä tahansa edellä mainitun syyn vuoksi, pyrimme tiedottamaan sinulle välittömästi toimenpiteistämme ja poistamme keskeytyksen heti, kun olemme tyytyväisiä siihen, että keskeytyksen syy ei enää ole voimassa.

  Vastuut

  Korvaukset – jossa saatamme velvoittaa sinut

  Jos rikot mitä tahansa velvollisuuksiasi tämän sopimuksen nojalla ja aiheutat meidät haastetuksi kenen tahansa toimesta, sinun on korvattava meille aiheutunut vahinko, mukaan lukien kaikki kulut, kuten lakimiesten palkkiot, tai omasta ajastamme aiheutuneet kulut puolustautuessa vaatimusta vastaan sekä mahdolliset korvaukset.

  Jos rikkomuksesi aiheuttaa sinut haastetuksi jonkun toisen toimesta, et voi haastaa meitä mistään kärsimästäsi tappiosta.

  Poissulkeminen – mitä emme ole sinulle velkaa

  Rajoitamme vastuutamme useilla eri tavoilla – kaikki, joita pidämme reiluina. Jos jokin näistä rajoituksista todetaan tuomioistuimessa lainvastaiseksi, jokainen seuraavista vastuun rajoituksista on erillinen ja vastuumme sinua kohtaan rajoittuu niiden kaikkien mukaan.

  Kaikki vastuun poissulkemiset ovat vain siinä määrin kuin voimme tehdä niin sen lain perusteella, joka tilanteeseen soveltuu. Esimerkiksi Englannin ja Walesin laki estää meitä poissulkemasta vastuutamme henkilövahingosta tai kuolemasta, jotka aiheutuvat huolimattomuudestamme. Emme poissulje tällaista vastuuta.

  Emme ole vastuussa mistään vahingosta, joka ei ollut kohtuullisesti ennakoitavissa sopimusta tehtäessä.

  • Mikä tahansa vastuumme sinua kohtaan rajoittuu siihen summaan, jonka olet meille maksanut palvelusta, jossa:
  • Vastuumme on nolla ilmaisessa palvelussa.

  Jos teet säännöllisiä maksuja, vastuumme rajoittuu viimeisimmän maksun arvoon, jonka meille maksoit.

  Emme vastaa mistään välillisestä tai seuraamusvahingosta. Tähän sisältyy liiketoiminnan menetys tai voittojen menetys.

  Poissuljemme, niin pitkälle kuin voimme, kaikki lain mukaisesti oletetut takuut.

  Yleiset ehdot

  Tämä sopimus

  Voimme päivittää näitä ehtoja milloin tahansa. Jos näin teemme, ilmoitamme muutoksesta blogissamme. Kaikki muutokset ovat sitovia sinulle siitä hetkestä, kun ne ilmoitamme.

  Tämä sopimus on tehty Englannin ja Walesin lakien mukaisesti.

  Yleiset ehdot

  Nämä lopulliset “yleiset ehdot” tulisi ymmärtää itsestäänselvyyksinä, mutta sanomme ne kuitenkin, jotta asia olisi selvä.

  Jos tämän sopimuksen osa on tehoton (esimerkiksi koska se on lainvastainen), muu osa sopimuksesta tulisi lukea ilman sitä.

  Tämä sopimus on sinun ja meidän välillä eikä ole tarkoitettu antamaan kenellekään muulle mitään oikeuksia.

  Joskus saattaa käydä niin, että emme käytä oikeuksiamme tämän sopimuksen nojalla (esimerkiksi koska päätämme olla tekemättä niin, tai koska emme tajunneet, että olit sopimuksen rikkoja). Se, ettemme ole käyttäneet mitään oikeuksistamme, ei estä meitä tekemästä niin tulevaisuudessa.

  Kumpikaan osapuoli ei ole vastuussa mistään, mikä on heidän kohtuullisen kontrollinsa ulkopuolella.

  Jos jostain Stadin Mittakalusteen kohtuullisen kontrollin ulkopuolella olevasta syystä emme kykene tai meille ei olisi kaupallisesti kannattavaa jatkaa jonkin palvelumme toimittamista, voimme lopettaa kyseisen palvelun toimittamisen, päättäen siten meidän välisen sopimuksen sen toimittamisesta. Jos näin teemme, palautamme sinulle reilun osuuden etukäteen maksamastasi summasta kyseisen palvelun toimittamiseksi, ottaen huomioon jo sinulle toimitetun palvelun.